Додик: Орден признање за све Србе у Српској

  • Председник Републике Српске Милорад Додик примио је данас у Ваљеву највише одликовање Епархије ваљевске – Орден Светог владике Николаја и том приликом казао да орден доживљава као признање за све Србе у Српској

DODIK-kzs_620x0

Председник Републике Српске Милорад Додик примио је данас у Ваљеву највише одликовање Епархије ваљевске – Орден Светог владике Николаја и том приликом казао да орден доживљава као признање за све Србе у Српској који се боре за своја права.

„Примити данас ово верско одликовање заиста је велика част и у мени изазива осећање привржености и поштовања свему ономе што је српски народ кроз историју чинио заједно са својом светом црквом“, рекао је Додик након што је примио одликовање.

Он је рекао да поруке и поуке које су окупљени данас могли да чују, остају као наш завет и оно што морамо да учинимо.

Он је захвалио епископу ваљевском Милутину на признању и нагласио да је поцаствован доделом овог одликовања и нагласио да сви Срби у Републици Српској желе јаку и стабилну Србију.

„Ово одликовање и доживљавам као пажњу која је дата читавој Републици Српској и Србима који ту живе и упорно који се боре за своја политичка права. Они исто тако, и не са мање љубави, гледају и у Србију и желе јаку, добру, моћну и развијену Србију“, поручио је Додик.

Према његовим речима, ово што окупља грађане Србие и Републике Српске, чини да садашња граница и Дрина, које су кроз векове делили српски народ, постане безначајна.

Додик је поздрављен аплаузом више од хиљаду верника окупљених у порти манастира Лелић, који данас обележава своју крсну славу.

извор: Новости.рс

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар