ОДЛАЗАК ВРЛОГ ГАТАЧКОГ УЧИТЕЉА: Гојко Недић уснуо у Господу

  • Упокојио се у Господу Гојко (Наодов) Недић, један од најчувенијих гатачких учитеља и знаменити Пивљанин који је описменио стотине и стотине гатачких ђака, обједињујући у једну цјелину образовање и васпитање, патријархалну пристојност и људско поштење.

Зрачећи, као каква просвјена луча, добротом, знањем и интелигенцијом, Гојко је генерације образовао у духу добра, оплемењујући нараштаје врлином као строги учитељ, правични пријатељ, племенити суграђанин, добри комшија и часни официр Гатачке бригаде. Његовим одласком у вјечност, Гацко и Гачани губе великог пријатеља, онога што је увијек био ту: и кад је требало узети оловку и кад је требало узети пушку.
Драги и врли господине Гојко, нека Ти буде лака гатачка земља и нека Твоје племенито име остане вјечно у свијетлој успомени гатачких нараштаја, а нарочито они које си научио првим словима, нека памте Твоје поштење и доброту, и нека се зна, широм Херцеговине, да се у океан вјечности отргнула једна просвјетна и карактерна стијена, један од посљедњих изданака најтемељније српске традиције, којој дугујемо много и којој се поново, спремни на личну жртву, попут нашег великог Гојка, морамо вратити.
ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ !
Р. Црногорац
  • Информације о сахрани: Тужног срца и са болом у души јављамо родбини, комшијама,кумовима и пријатељима да је наш драги НЕДИЋ ( Наод) ГОЈКО преминуо дана 08.08.2020.године. Сахрана драгог нам покојника обавиће се дана 10.08. 2020. годинеу 13 сати на градском гробљу у Гацку. Саучешће примамо у градској капели у Гацку дана 09.08.2020.године од 18 до 20 сати и на дан сахране од 10 сати. ОЖАЛОШЋЕНЕ ПОРОДИЦЕ: НЕДИЋ, ДЕЛИЋ, БЛАГОЈЕВИЋ и ИВАНОВИЋ
ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. МРЧО Reply

    Почивај у миру добри и честити човјече и саборче. нека ти је лака црна земља. Породици искрено саучешће.

Оставите коментар