Одгођен главни претрес у поступку против Немање Илића за убиство Марка Бајовића

  • Вијеће Окружног суда у Требињу данас је одгодило главни претрес по оптужници Окружног тужилаштва против Немање Илића /32/ из Билеће, осумњиченог за убиство суграђанина Марка Бајовића /25/ и тешко рањавање његовог брата Милоша /31/.

120118-sud
Адвокат Мира Вучинић рекла је да је одбрана затражила одгађање главног претреса јер су тек 18. децембра достављени медицинско-балистички и други налази, те с обзиром на сложеност и озбиљност случаја није имала довољно времена за припрему.

На данашњем претресу, који је водио предсједник Вијећа Харис Хакаловић, саслушана је само мајка убијеног Марка Бајовића, Ружа Бајовић, која није директни свједок догађаја.
Ружа је током саслушања неколико пута питала осумњиченог због чега је убио Марка када га није ни познавао, те истакла да је, као удовица погинулог борца од 1992. године и самохрана мајка, настојала да двојицу синова и кћерку изведе на прави пут.

На сљедећем претресу, који је заказан за 28. децембар, биће саслушан Милош Бајовић.

Осумњичени Немања Илић прошлог мјесеца је изјавио да није крив за убиство и рањавање које се десило 14. јула у Билећи. Илић се налази у притвору у Окружном затвору у Требињу.

СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар