Наставак суђења Немањи Илићу: Један метак, од укупно испаљених седам, био кобан за Марка

  • Билећанин Немања Илић који се терети за убиство Марка Бајовића (29) и рањавања његовог брата Милоша (31), које је починио пред билећким кафићем „Окретаљка“ у јулу прошле године, у двојицу браће је испалио седам метака, установљено је вјештачењем које је презентовано у Окружном суду у Требињу у наставку главног рочишта.

судјенје

Илић је, судећи према образложењима Обрада Пиштињата који је био дио тима Центра јавне безбједности Требиње и у том својству фотографисао лице мјеста, доказе и све релевантне трагове, само једним од тих метака погодио несретног Марка и то директно у срце и овај је подлегао на лицу мјеста, док су четири испаљена у Милоша, али је срећом остао жив, а два преостала су највјероватније отишла ка једном од аутомобила, на коме је пронађен дио пројектила или по околном терену.

Врло прецизна образложења инспектора Пиштињата поткријепљена фотографијама указивала су на чињенице да је, од седам испаљених метака из пиштоља марке „глок“ који је Илић у тренутку хапшења са подигнутим рукама увис и држао у руци, па му га је полицајац избио, три испалио док је био у аутомобилу, кроз шофершајбу, што је и приказано на слици,  а остала четири ван аутомобила.

За сво вријеме док је Пиштињат ради утврђивања истине на слајдовима показивао фотографије лица мјеста, на којима је био и убијени Марко, његов брат Милош, који је сво вријеме процеса био у судници, показивао је видне знаке узбуђења тресући се, па му је судски полицјац у једном моменту пришао и питао га је ли му слабо и хоће ли воде, на шта је овај само одмахнуо да не треба.

Осим Пиштињата, свједочили су и припадници полиције Тодор Пејовић, Марко Бабић и Неђо Шаренац на околности дешавања пред угоститељским објектом „Окретаљка“, гдје су најприје били заједно, а онда се раздвојили Илићево и друштво Браће Бајовића, да би се касније поново сусрели испред кафића и три аутомобила, сва три марке пасат, од којих су у два били Бајовићи са друштвом, а у једном Илић.

Илићев бранилац, адвокат Мира Вучинић је инсистирала на одговорима зашто је полиција дозволила да се наруши лице мјеста и тиме и евентуални докази, јер је један од два пасата у којима су били Бајовићи накнадно помјерен са лица мјеста због уласка аутомобила Хитне помоћи.

Вучинићева је негодовала и због чињенице да се на неким порталима ово суђење посматра тенденциозно, јер, осим што је само дан уочи почетка процеса урађен разговор са Милошем Бајовићем, иако до тада још није био ни званично саслушан у судници, овога пута је посумњала да неки новинари злоупотребљавају наредбу да не смију снимати процес. Она сматра да су неке реченице изречене у судници исувише дословно пренесене да би их новинари могли руком на папир „ухватити“, а то је једино дозвољено у судници.

За наредно рочиште које је заказано 7. марта предвиђена су свједочења још два припадника полиције и др Дражена Дамјањука, вјештака који је радио обдукцију…

Извор: САРАНСАК

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар