Убла још једном сабрала комшије (ФОТО)

  •  На Зубачким Ублима одржан je Велики народни сабор, који је на дружење и забаву у оази природе подно Орјена и ове године окупио бројне Требињце и посјетиоце из сусједних херцеговачких и црногорских општина.

Саборовање народа поздравио је градоначелник Требиња Лука Петровић – истакавши да окупљање Херцеговаца и Црногораца на Зубачким Ублима треба да остане традиција, на шта нас обавезује и историјско памћење јуначке и слободарске прошлости овог краја.

Петровић је казао да је развој села једно од важних опредјељења градске управе, подсјетио да је управо на Зупцима у току изградња водоводног система, да се инвестира и интензивно гради и у другим дијеловима града, те да Требиње, развојним замахом и богатством садржаја које нуди посјетиоцима, данас добија обрисе већег града него што јесте.

Много штошта је недостајало нашем граду. Наравно да смо засукали рукаве и кренули у озбиљан рад. Новаца имамо, млади нам требају да остају у Херцеговини, да им дамо прилику да раде. То радимо и ових дана: сљедеће седмице ће преко 70 младих људи почети приправнички стаж у Требињу. Свако ко хоће да ради – слободно може да нам се јави. Само онај ко неће да ради – тај нам не жели добро“, поручио је Петровић.

Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић изразио је задовољство што вијековима уназад два најближа и братска града и на нивоу локалних администрација данас имају изузетну сарадњу.

„Желим да искажем и задовољство оним што видим овдје код вас у Требињу – како се домаћински и одговорно ради, на чему честитам овој градској управи. Заиста је очигледно да Требиње свакодневно мијења изглед – кад год овдје дођем видим значајне разлике и напредак“, истакао је Катић.

У културно-забавном програму саборовања посјетиоце су ове године забављали популарни глумац Драган Маринковић – Маца и бенд „Евергрин“, док су игром и пјесмом на нашу фолклорну традицији подсјетили ветерани Градског КУД-а „Алат Свислајон“, Ансамбл националних игара „Јован Дучић“ и млади гуслар Митар Вишњић.

Р.С. / РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар