НЕКА ТИ ЈЕ ЛАКА ЗЕМЉА ХЕРЦЕГОВАЧКА: Посљедњи поздрав уз „Бесмртну песму“ – Мирко Бутулија сахрањен на Моску

  • У селу Моско код Требиња сахрањен је предсједник Ауто-мото савеза Србије Мирко Бутулија, кога је 22. фебруара убио радни колега Предраг Ђурђев.

Бутулију је на вјечни починак испратио велики број родбине и пријатеља из цијелог региона уз сузе, ријечи захвалности, двије бијеле руже које су на ковчег спустили супруга Маријана и син Лазар, те уз прслук мото клуба „Стара Херцеговина“, чији је био предсједник.

Посмртну поворку предводили су чланови овог клуба, који су на својим мотоциклима истакли фотографију покојног Бутулије.

Стиховима „Бесмртне песме“ Мике Антића од Мирка се опростила његова супруга Маријана.

„У Херцеговини није обичај да жене држе ‘банку’, али ми је Мирко једном прликом рекао да сам жена међу људима. Нећу да држим ‘банку’, већ да се опростим уз пјесму“, рекла је Маријана.

У име породице Бутулија од Мирка се опростио његов рођак Здравко, који је подсјетио на његов животни пут, дјела, породични и пословни успјех.

„У свакој прилици је истицао своје херцеговачки поријекло и поносно говорио о свом Требињу и Моску у које се данас прерано вратио. Ти и твоја дјела остаће упамћени у породици Бутулија, Београду, Требињу и твом милом Моску. Твоја дјеца ће поносно одрастати и истицати да су потомци Мирка Лазарова“, рекао је Здравко Бутулија.

Ђакон Крсто Авдаловић из Београда рекао је да је Мирко био човјек који је несебично помагао, а да је уз то био и брат и друг.

Он је рекао да је Мирково страдање праведничко и да његова рамена и груди човјек није могао рукама обгрлити, али да је његово срце било још веће.

„Као што ми рече твоја мајка – да се твоја душа врати у тијело и да знаш све шта је било и како је било, опет би исто поступио и не би устукно. Не знам много примјера, знам Христов, да они који су убијали да се он молио за њих. Ти си и живот спасавао и да се опет вратитиш у тијело, опет би спасио живот свом убици зато што си ти био опредјељен за живот, не за смрт“, истакао је Авдаловић.

Бутулија је био успјешан менаџер и отац четворо дјеце.

 

БОЖО МОРИЋ / ТРЕБИЊЕЛАЈВ.ИНФО

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар