ВЕЛИКИ ПОШТОВАОЦИ СРПСКЕ ТРАДИЦИЈЕ: Бајкери мото клуба „Стара Херцеговина“ пошли на туру „Мирко Бутулија“

  • Чланови мото клуб „Стара Херцеговина“ из Београда, традиционално су кренули на мото туру „Мирко Бутулија“, дугачку око 1.300 километара

На ову туру кренули су са симболичним циљем спајања српског рода где год се налазио и промоције безбедног учешћа у саобраћају.

Група мотоциклиста путоваће до Бара преко Требиња, Острога и Подгорице. Као велики поштоваоци православне традиције, бајкери ће обићи неколико српских манастира, на подручју Србије, Републике Српске и Црне Горе.

Овај мото клуб препознатљив је далеко ван граница наше земље. У братским су односима са чувеним Путиновим „Ноћним вуковима“ из Русије и њиховим огранцима у Србији, Црној Гори и Републици Српској.

Мото тура се традиционално организује и носи име Миркa Бутулијe, у знак сећања на првог председника и једног од оснивача овог клуба који је трагично страдао 2019. године.

Испраћају бајкера на пут, присустовали су су Миркова супруга Маријана и син Лазар. Мотоциклисти су пошли на пут са платоа Цркве Светог Марка, са претходним благословом свештенства.

 

ПИНК

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар