Од Фоче до Острога студенти корачају за Магдалену Влашки

  • Студенти Медицинског и Православног богословског факултета из Фоче у понедјељак, 8. маја, упутиће се пјешице на ходочашће у манастир Острог, гдје ће се на празник Светог Василија Острошког Чудотворца, 12. маја, поклонити овом светитељу. Молитвено пјешачење до острошке светиње пету годину узастопно организује Студентски парламент Студентског дома у Фочи.

Према ријечима предсједника ове организације Синише Стојкића овогодишње ходочаће имаће и хуманитарни карактер, јер ће учесници корачати за Магдалену Влашки, осмогодишњу дјевојчицу из Трнова, која је обољела од малигне болести.

-На идеју да наше кораке претворимо у једну врсту хуманитарне помоћи за Магдаленино лијечење дошао је социолог из Источног Сарајева Владимир Васић, који је, као иницијатор, отворио рачун у банци, па ће током нашег ходочашћа људи моћи да уплате новац, односно да откупе наше кораке. Сва прикупљена средства на том рачуну послије ходочашћа биће преусмјерена Магдалениној породици на намјенски рачун за њено лијечење-рекао је Стојкић.

На четвородневни пут дуг 135 километара 60 студенaта из Фоче кренуће након заједничке молитве у Храму Светог Саве и благослова фочанског свештенства.

-У понедјељак, 8. маја, ујутру, полазимо испред Храма Светог Саве у Фочи, потом ћемо на рафтинг кампу „Дрина Тара“ имати ручак, док ћемо преноћити у кампу „Хајлендер“. Сутрадан крећемо према манастиру Пива, гдје ћемо ноћити, а нередног јутра ка Никшићу. Након ноћења у Никшићу, пјешачићемо до Острога, гдје ћемо ноћити под отвореним небом и 12. маја се поклонити моштима великог светитеља и чудотворца-рекао је Стојкић.

Сви који желе помоћи у овој акцији могу то учинити уплатом на рачун у НЛБ банци 562 012 81683148 11, са назнаком „хуманитарно“, а прималац је Владимир Васић.

Магдалени Влашки, која се налази на лијечењу у Београду, дијагностикован је глиобластом, један од најтежих облика тумора на мозгу.

За наставак лијечења у иностранству неопходно је прикупити око 300.000 евра.

Дејан Мандић / Радио Фоча

 

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар