ЛИНТА: Срамни антисрпски Вулетићев став је увреда за све Крајишнике

  • Предсједник Савеза Срба из региона Mиодраг Линта најоштрије осуђује антисрпски и сраман став потпредсједника Партизана Владимира Вулетића да су Делије из Книна побјегли из Книна и град предали без испаљеног метка а заставу оставили на улици гдје су је нашле усташе из Книна.

Владимир Вулетић је овим ставом дубоко увредио, не само Делије из Книна, већ више од 500.000 протјераних Срба са подручја данашње Хрватске али и огромну већину родољубивог српског народа. Владимир Вулетић свјесно или несвјесно заступа усташку и непријатељску тезу да су крајишки Срби тобоже побјегли са својих огњишта а да је Хрватска тобоже водила ослободилачки и одбрамбени рат што је најбезочнија лаж и измишљотина.

Све чињенице показују да на власт у Хрватској 1990. године дошла усташка странка ХДЗ на челу са ратним злочинцом Фрањом Туђманом чији је циљ био стварање етнички чисте Велике Хрватске без или са што мање Срба. Такође, Вулетић треба да зна да је тадашња власт у Србији оставила крајишке Србе на цједилу и није ништа учинила да им помогне након што је Хрватска започела злочиначку војно-полицијску акцију „Олуја“.

Линта, као дугогодишњи навијач Партизана и крајишки Србин, очекује да Владимир Вулетић више никада у јавности неће заступати скандалозне и непријатељске ставове којим тешко вријеђа и омаловажава, не само Делије из Книна и Крајине, већ и Гробаре из Крајине, затим све протјеране Србе, као и све патриотски орјентисане грађане.

Срби требају свуда и на сваком мјесту да исказују јединство и да имају јасне ставове према према трагичним  догађајима из децедесетих годиа прошлог вијека у којима је страдао велики дио нашег народа у Хрватској, Федерацији БиХ и на Косову и Метохији.

Због тога је Република Српска, поред Србије, јасан и позитиван примјер да српски народ може да опстане и да буде слободан само тамо гдје има своју државу и своје институције које штите његова национална, људска и свака друга права.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар