УНИШТЕНО СВЕ ШТО СУ ДЕЦЕНИЈАМА СТИЦАЛИ: Потребна помоћ херцеговачкој породици која је у пожару изгубила готово све

  • Општина Љубиње интервентно ће помоћи породици Чеде Турањанина (52) из села Вођени, којој је у пожару уништено скоро све што су деценијама стицали, али је потребно да се укључе и сви други који су у могућности, изјавила је Срни председник локалног парламента Перса Климента.

Климента је упутила апел свим људима добре воље, институцијама, осталим херцеговачким и другим општинама да помогну вредном домаћину из Љубиња, коме су у пожару пре четири дана изгореле три штале у којима је било 50 камиона балираног сена и 2.000 товних пилића, преноси Српскаинфо.

– Пожар, чији је узрочник кратак спој на електроинсталацијама, за непуних пола сата “прогутао” је три нове штале које су биле везане једна за другу, а ватрогасци и многи који су покушали да помогну нису успели да спасу имање Турањанина – рекла је Климента.

Према њеним речима, породица Чеде Турањанин, једног од највреднијих домаћина у овој општини, живи искључиво од сточарства, а он се увек радо одазивао и помагао другима у многим хуманитарним акцијама, због чега је и изабран за председника месне заједнице Вођени.

Она је најавила да ће се за помоћ породици Турањанин обратити и кабинету српског члана и председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика, министарствима пољопривреде, шумарства и водопривреде, те породице, омладине и спорта Републике Српске, неким страним амбасадама у Сарајеву и Савезу општина и града источне Херцеговине.

Климента је додала да је већ формиран одбор добровољаца по месним заједницама у Љубињу да помоћ прикупљају посредством Црвеног крста да би им макар нешто успели надокнадити.

– Надам се да нећемо остати сами и да ћемо помоћи овом човеку и тој поштеној и вредној породици да поново стану на ноге – рекла је Климента.

Помоћ за породицу Турањанин може се уплатити на рачун 567-4335900067-253.

СРНА

 

 

НАПОМЕНА:
Помоћ је могуће уплатити из иностранства на девизни рачун је 567-4335416597-234.

Погледајте инструкције за плаћање . 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар