Крст из Јерусалима стигао у Корита

  • Православно удружење Ходочасник из Србије ових дана борави на поклоничком путовању обилазећи манастире Црне Горе и Херцеговине.

korita 5

Јуче су стигли и у билећко село Корита, посјетили велико страдалиште Корићку јаму али и манастир Св. Јована Кроштанског у овом селу. У овај манастир су донијели и поклон а то је крст из свете земље из Јерусалима. Према ријечима поклоника тај крст је освештан на Голготи и био на Христовом гробу.
Предсједник овога удружења Хаџи Драган Зелић каже да његово удружење редовно има сличне активности и поклањају највише у „забачене“ и мање посјећене манастире. Мати Христина није крила задовољство и захвалност на данашњој посјети али и овом за њу великом поклону.

[inpost_fancy thumb_width=“200″ thumb_height=“200″ post_id=“16006″ thumb_margin_left=“0″ thumb_margin_bottom=“0″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“200″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1465801030801″]

Мати Христина је заједно са мјештанима Корита али и другим вјерницима за ходочаснике припремила трпезу љубави у знак захвалности. У Корита је данас стигло око 70 поклоника из Србије

 

ИЗВОР: ХЕРЦЕГ ТВ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар