Ко све долази на Херцеговачку академију: Додик, Кустурица, Грбић, Бодирога…

  • Херцеговачка академија посвећена српским жртвама 1941-1945 окупиће многа позната имена. Скуп ће благословити владика Григорије. Поред бројних угледних личности из друштвеног и политичког живота својим присуством догађај ће увеличати прослављени српски спортисти Владимир Грбић и Дејан Бодирога, а очекује се долазак председника РС Милорада Додика и чувеног редитеља Емира Кустурице. Незванично, сазнајемо да ће на скуп доћи и Младен Иванић, српски члан председништва БиХ. 

    ha

    Светске фаце: Дејан Бодирога, Владимир Грбић и Милорад Капор

Како Слободна Херцеговина сазнаје Владимир Грбић и Дејан Бодирога, прослављени спортисти херцеговачког порекла, рођени у Зрењанину, који су име Србије прославили на свим меридијанима, биће гости на Херцеговачкој академији посвећеној српским жртвама 1941-1945, која ће се одржати 8. јуна са почетком од 19.30 часова.

Такође, ексклузивна је вест и да ће у програму учествовати и Милорад Капор, глумац Српског народног позоришта из Новог Сада, који је играо и у последњем наставку „Џејмс Бонда”. Комплетан програм погледајте овде.

Упркос бројним обавезама, као што је и раније најављено овај скуп благословиће владика Григорије, а очекује се и присуство прослављеног српског редитеља Емира Кустурице. Поред наведених овом скупу ће присуствовати и велики број личности из друштвеног и политичког живота.

Како се истог дана се на Факултету политичких наука у Београду одржавају дани Републике Српске које ће предавањем на тему „Двадесет година од Дејтонског споразума“ отворити председник РС Милорад Додик, готово је сасвим извесно да ће се и он придружити највећем и назначајнијем окупљању Херцеговаца у Србији у овоме веку.

Незванично, сазнајемо да ће на скуп доћи и Младен Иванић, српски члан председништва БиХ.

Најскупље карте одавно су распродате. На билетарници задужбине Илије М. Коларца остало је мање од 100 непродатих улазница по цени од 700 и 500 динара.

Како је раније најављено сав приход од купљених улазница биће приложен завршетку градње Храма Христовог Васкресења у Пребиловцима.

Поред Слободне Херцеговине, најутицајнијег и најпосећенијег херцеговачког портала у Србији, медијску подршку даће и Херцег телевизија која ће снимак целе Академије емитовати у једној од својих емисија.

 

Извор: Слободна Херцеговина / Трифко Ћоровић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар