Из нацрта плана капиталних улагања: Шта ће се градити наредне године у Требињу?

  •  За капиталне инвестиције у наредној години, према јуче усвојеном нацрту буџета за 2016, Град Требиње издвојиће 5.974.760 КМ, што је највећи износ резервисан за улагања у инфраструктуру посљедњих година.

draskovic

Финансијски „најтежа“ ставка у структури капиталних улагања односи се на изградњу путне инфраструктуре за пројекат „Град сунца“ компаније „Свислајон Гранде“ у Драженој гори, за шта ће из градског буџета бити издвојено 1,5 милиона КМ.

„Кључно је да желимо да подржимо пројекат господина Драшковића и учинићемо максимум напора да инфраструктурно опремимо подручје гдје он жели да сагради Град сунца“, рекао је градоначелник Требиња Славко Вучуревић, коментаришући јуче усвојени нацрт буџета за 2016. годину.

У 2016. биће настављени радови на изградњи система водоснабдијевања Требиња, компоненти 2 и 3, па ће из буџета за ову намјену бити издвојено 850.000 КМ, док је за наставак изградње водовода на Зупцима планирано 400.000 КМ.

plan-kapitalnih-ulaganja-1024x454
Ширење стамбено-пословног комплекса у Засад пољу условило је и потребу за изградњом нове улице у овом дијелу града, за шта ће у буџету бити резервисано 300.000 КМ, уз додатних 380.000 КМ за изградњу система оборинске одводње. Планирана је и изградња нове улице у Горици (Богдана Зимоњића), те кружног тока на раскрсници Требиње-Билећа-Никшић на улазу у ово насеље.

За реконструкције и инвестиционо одржавање путева у 2016. године, према нацрту плана капиталних улагања, биће издвојено 660.000 КМ, од чега је највише средстава планирано за реконструкцију главне требињске улице Краља Петра Првог Ослободиоца (М-6) 300.000 КМ, те поплочање улица и тргова у Старом граду 120.000 КМ.
rekonstrukcije-puteva-1024x483
Како се јуче чуло на скупштинској расправи о нацрту буџета за 2016, реконструкције и уређења у ужем градском језгру потреба су условљена туристичким перспективама Требиња.
У плану капиталних инвестиција за 2016. годину је и изградња новог ватрогасног дома у Засад-пољу, која ће градску каса коштати 200.000 КМ. Како је раније најављено, стара зграда Територијалне ватрогасне јединице Требиње требало би да буде уклоњена због изградње Палате правде на тој локацији.
О јуче усвојеном нацрту буџета Града Требиња биће одржане јавне расправе, након чега би предлагач Скупштини града требало да упути приједлог буџета за 2016.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар