Градоначелник Требиња у посјети братском Зрењанину

  • Поводом одржавања манифестације „XIV Сијело Херцеговаца“ у Зрењанину, град Зрењанин посетили су Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Београду и Мирко Ћурић, градоначелник Требиња.

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура тим поводом приредио је у свом кабинету пријем за госте, на којем су присуствовали Чедомир Јањић, председник Скупштине града Зрењанина и Оливер Митровић, заменик председника Скупштине.
Први човек града Зрењанина Симо Салапура, истакао је задовољство што је разговарао са господином Цицовићем и градоначелником Требиња, између осталог и о привредним активностима Зрењанина и делова Републике Српске, а пре свега нашег братског Требиња, у жељи да ће се ту направити највећи помак када је у питању сарадња два града.
– Сарадња градова, општина и институција је потребна и пожељна, али је још значајнија она непосредна, људска сарадња, они контакти између појединаца, чланова породица, између месних заједница, спортских клубова, фолклорних друштава, установа културе, привредника. Град Зрењанин жели, хоће и може да буде добра веза између нашег народа с обе стране Дрине и за то имамо много добрих разлога. Наше везе су историјске, традиционалне, комшијске, родбинске и братске. Озваничили смо сарадњу Зрењанина са Требињем, Лакташима и Бијељином, сарађујемо и с Вишеградом и Билећом, спријатељила су се и збратимила и наша села и наше месне заједнице – рекао је Салапура и подсетио да је Зрењанин прошле године понео титулу “Европског града спорта” и у том, спортском духу, наставља и ове године.
– Поменуо бих само један догађај који нам предстоји наредне суботе, а у вези је и са овим данашњим окупљањем и нашим херцеговачким пријатељима. Пре тачно педесет година, 1972, одбојкаши ГИК Баната из Клека постали су шампиони Југославије. Село од две хиљаде душа дало је све играче који су тада славили и још једном потврдило да с херцеговачког камена стижу тај победнички дух и менталитет, толико потребан и у спорту, и у раду, и у животу.
https://slobodnahercegovina.com/secanje-na-klecansko-sportsko-cudo/
ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар