Херцеговци из Суботице помажу завичај

  • Представници Завичајног удружења „Херцеговина“ из Суботице данас бораве у Требињу, гдје су Удружењу „Сунце нам је заједничко“ уручили новчану донацију за изградњу новог дневног центра за дјецу са сметњама и потешкоћама у развоју.

Са представницима удужења „Херцеговина“ у Требињу борави и делегација коју чине декани и професори са високошколских установа из Суботице, а у оквиру акције „Студирајте као да сте код куће“, који су средњошколцима из Требиња представили услове студирања и становања у Суботици.

Драгослав Андрић, предсједник овог удружења, казао је да су услови студирања у Суботици, у односу на друге центре у Србији, много повољнији.

„Завичајно удружење ‘Херцеговина’ из Суботице за седам година постојања постало је једно од најорганизованијих удружења у Србији, а једна од наших акција је повезивање будућих студената из цијеле источне Херцеговине са Суботицом. Сви они који одлуче да студирају у Суботици могу очекивати подршку нашег удружења, а комплетни трошкови смјештаја и исхране износе око 60 евра, што је знатно мање него у Новом Саду и Београду“, рекао је Андић и подсјетио да ово удружење учествује у више хуманитарних манифестација и помажу гдје год је потребно.

Поред декана Економског факултета из Суботице Александра Грубора, у Трeбињу бораве и представници Грађевинског факултета, Високе струковне школе техничких студија и Високе струковне школе за васпитаче и медицинско особље.

Делегација из Суботице данас је боравила и у Билећи, гдје је тамошњим матурантима одржана презентација о условима студирања у Суботици. Они ће сутра презентације средњошколцима одржати у Невесињу и Гацку, а прекосутра у Љубињу и Берковићима.

М.И. / РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар