ПРИЗНАЊЕ ЗА ПЛЕМЕНИТОСТ: Бранко Станковић уручио плакету Херцеговцима из Суботице (ВИДЕО)

  • Бранко Станковић, аутор култне емисије „Квадратура круга“ уручио је данас признање за племенитост завичајном удружењу Срба Херцеговаца из Суботице.


Завичајно удружење Срба Херцеговаца и њихових пријатеља из Суботице током прошле године је за свега шест мјесеци подигло кров над главом свом тешко обољелом земљаку Дејану Зуровцу који је ношен ратном стихијом 1992. године напустио родни Мостар.

Претходно је породица Зуровац  путем конкурса и уз средства Комесаријата за избеглице добило решење за коришћење трошне куће у Озренској улици која је била неусловна за живот.

Суочени са тешким егзистенцијалним проблемима Зуровци су помоћ затражили од своијих земљака окупљених у херцеговачком завичајном удружењу.

Земљаци су показали велико срце и помогли не само у новцу већ и у  грађевинском материјалу и својим радом.

О овом несвакидашњем подухвату Бранко Станковић је посветио пажњу у својој култној емисији „Квадратура круга“, а данас је представницима завичајног херцеговачког удружења из Суботице  Владану Зубцу и Владимиру Салатићу уручио ово признање.

Т.Ћ.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар