ГРАД ТРЕБИЊЕ ПОМАЖЕ ОБНОВУ ПРЕБИЛОВАЦА: Стручни тим завршио геодетско снимање за терен и школу

  • Стручни тим Одјељења за просторно планирање Града Требиња боравио је 24. маја 2016. године у Пребиловцима, по налогу градоначелника Требиња Славка Вучуревића ради помоћи у изради важних пројеката за обнову и развој јединог преосталог српског села у долини Неретве. 

01 Пребиловци, мај 16

Геодетско снимање кућа одложено је привремено због киша

Градоначелник Вучуревић се овим одазвао молби Мјесне заједнице Пребиловци и удружења Српско национално друштво Пребиловци из Београда за пружање стручне помоћи Пребиловцима за геодетско снимање земљишта за будући терен за мале спортове, снимања објекта у рату уништене зграде основне школе и израде плана њене обнове као и снимања рушевина сеоских кућа, такође ради процјене стања и израде пројекта њихове обнове.

02 школа 2

У току је израда пројекта и за обнову школе

Планирани посао везан за спортски терен и школу је обављен, али због невремена снимање кућа је одложено за скорије вријеме.

03 lokacija

На овој локацији у блиској будућности биће изграђен спортски терен

Предсједник Управног одбора СНД Пребиловци Миленко Јахура захваљује се градоначелнику Требиња Славку Вучуревићу, његовом замјенику Неђи Ћебеџији, начелнику Одјељења за просторно планирање Града Требиња Љуби Миливојевићу, као и архитекти Моми Ђоги, геодети Борку Ћорлуки и њиховим сарадницима на овој драгоцјеној помоћи, која је предуслов за рад на реализацији важних пројеката за опстанак и развој Пребиловаца.

Извор: Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар