Формиран Савјетодавни одбор Српског удружења „Ћирилица Требиње“

  • Синоћ је у просторијама Епархијског Дома у Требињу формиран Савјетодавни одбор Српског удружења „Ћирилица Требиње“.

photo 1

У оснивању одбора, као савјетодавног тијела, учествовали су представници већине градских институција које се баве културом и образовањем. По ријечима предсједнице удружења „Ћирилица“, Весне Андрић, ово је само почетак, јер ће се у Савјетодавном одбору наћи и сви остали који нису били присутни, а заинтересовани су за промоцију ћирилице као стуба нашег идентитета и културе.

photo 2
– Посебно се захваљујемо Горану Комару, који је дошао из Херцег Новог, и који даје велики допринос развоју нашег Удружења. разменили смо доста добрих планова и идеја. Настављамо  да радимо на промоцији српског писма, а надамо се и бољој сарадњи између институција културе и самог удружења „Ћирилица“. рекла је Весна Андрић за Слободну Херцеговину.
План је да на основу смјерница Савјетодавног одбора разрадимо стратегију дјеловања Удружења и потом заједничким напорима конкретно дјелујемо и вратимо ћириличко писмо на мјесто које му заиста и припада , закључила је председница Српског удружења „Ћирилица Требиње“.

Фото: Павле Ратковић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар