ФБ цензори поново блокирали Слободну Херцеговину

  • Слободна Херцеговина поново се нашла на удару појединих фејсбук група. Опет је ситуација идентична као прије два мјесеца када су требињске ФБ групе под контролом појединих интересних група блокирале ФБ страницу Слободне Херцеговине.

sh1

Очигледно, некоме смета што је портал Слободна Херцеговина заиста слободан.

Поучени претходним искуством са локалним изборима овај пут политичке странке одлучиле су да апсолутно ништа не препуштају случају. Ако се трудите да будете своји, већина мисли да сте свачији или још горе ничији. Самим тим што нисте под контролом, значи да нисте ни пожељни.

Слободна Херцеговина је портал који се у највећој мјери бави промоцијом рада херцеговачких удружења у Србији. Херцеговци у Србији несумњиво воле свој завичај. У ту љубав не треба сумњати.

Портал Слободна Херцеговина мјесецима уназад не објављује страначка саопштења. Разлог томе не лежи у чињеници да немамо свој став, већ једноставно СХ неће никада бити средство српских подјела.

СХ је одредила уређивачку политику у којој ниједна страна неће бити фаворизована. Из Београда тешко је контролисати разум и осјећајност, па ће одлука о локалним властима бити препуштена гласачима.

Политички комесари одавно су одредили подобне медије. СХ никад свој ауторитет није градила на лајковима.

Ипак, блокирањем Слободне Херцеговине по ФБ групама блокира се и једна племенита акција која ових дана фасцинира јавност.

Наиме, најсиромашнија и чини се неправедно запостављена општина Љубиње понајвише је захваљујући својим вриједним домаћинима успјела за 16 дана да скупи око 16.000 КМ за обнову Храма Рођења Пресвете Богородице. Акцији тамошње црквене општине „Хиљаду људи по 20 КМ за обнову Храма Рођења Пресвете Богородице“ одазвало се готово цијело Љубиње. Намеће се питање зашто појединим ФБ групама смета промовисање акције која је у фокусу СХ.

Разлог можда лежи у чињеници да ће акција бити успјешна, а да се овога пута заслуге за то неће приписати ниједном политичару.
Зато апелујемо на ФБ цензоре, ако већ не учествују прилозима у овој акцији, да не одузимају шансу онима који вјерују да се циљ може постићи и без партијских књижица.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар