Дан сјећања на жртве Прихватног Логора Земун (Анхалтен Лагер Семлин)

Удружење „Јадовно 1941“ организује конференцију за новинаре

  • СРЕДА, 15. мај 2024. године у 12 сати, Пресс центар УНС-а (Кнез Михаилова бр. 6/III, Београд)
  • ТЕМА: Дан сећања на жртве Прихватног Логора Земун (Анхалтен Лагер Семлин)

Конференција за медије у организацији Удружења „Јадовно 1941“ из Београда на којој ће бити најављен молитвено – комеморативно сабрање биће одржана 15. маја у 12 сати у Пресс центру Удружења новинара Србије, Кнез Михаилова 6, у Београду.

Молитвено – комеморативно сабрање, уз благослов Његове Светости патријарха српског господина Порфирија, биће одржано 18. маја 2024. године са Крсним ходом од храма Светог Архангела Гаврила у Земунском парку до највеће познате појединачне масовне гробнице (6.500) Срба на територији бивше Независне Државе Хрватске која се налази на Земунском гробљу.

Тим поводом, о српској жртви Покоља (хттпс://покољ.орг/ ), из свог угла, говориће: проф. др Богољуб Шијаковић, филозоф, проф. др Слободан Антонић, социолог, др Немања Девић, историчар и проф. др Дарко Ђого, теолог.

Сврха конференције и самог молитвеног скупа који ће бити тада најављен је подизање свести наших суграђана о страдању Срба на територији НДХ и постојању тако велике масовне гробнице у самом Београду, у срцу Земуна, за коју Београђани и Земунци једноставно не знају, исправљање историјске неправде учињене жртвама мученицима Логора Земун који су положени у масовну гробницу без исправног (не зна се ко су „жртве фашистичког терора“) и одговарајућег обележја (крста), без православног обреда парастоса и заборављени.

Молитвено сабрање је организовано поводом 80-то годишњице затварања Прихватног Логора Земун.

Директан пренос догађаја можете пратити преко Јутјуб канала Пресс центра УНС-а.

  • ВРЕМЕ: СРЕДА, 15. мај 2024. године, 12 сати
  • МЕСТО: Пресс центар, УНС, Кнез Михаилова 6, Београд
ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар