ЋУРИЋ: Требиње се из дана у дан преображава на боље

  • У Културном центру Требиње данас је одржана свечана сједница Скупштине града, поводом крсне славе града и Саборног храма – Преображења Господњег.

    ТРЕБИЊЕ, 19. АВГУСТА /СРНА/ – У Културном центру Tребиње данас је одржана свечана сједница Скупштине града, поводом крсне славе града и Саборног храма – Преображења Господњег.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је на свечаности да се овај град преображава на боље, незаустављиво напредује, те да је поносан што је на челу града у времену када он доживљава свој највећи преображај.

Он је честитао крсну славу Града и Саборног храма – Свето Преображење Господње истакавши да је овај дан најсвечанији дан који се са нестрпљењем чека током цијеле године, али и дан када се оцјењује све оно што је урађено током протекле године.

– Наш град не да се преображава на боље из године у годину, већ из дана у дан. Зато сам поносан што сам на челу града у времену када он доживљава свој највећи преображај и што бројним пројектима осигуравамо сигурну будућност нашој дјеци. Иза нас је доста урађених пројеката, како капиталних, тако и оних из области социјалне политике – рекао је Ћурић.

Он је истакао да је наредним мјесецима предстоји доста активности, а почеће и изградња историјских пројеката који ће у потпуности промијенити слику града, стварајући тако од Требиња регионални центар овог дијела Балканског полуострва.

– Ако вам само кажем да је Србија већ обезбиједила око 100.000.000 евра за изградњу аеродрома у Талежи, а да је Влада Српске предвидјела средства за изградњу новог клиничког центра – довољно је да схватите о каквим инвестицијама се ради – рекао је Ћурић.

Он је додао да ће до краја године почети и изградња прве слободне зоне, која ће омогућити нова радна мјеста у реалном сектору, те да је недавно са највећим инвеститором у Херцегововини Родољубом Драшковићем договорен нови инвестициони циклус вриједан стотине милиона КМ.

– Требиње је највеће градилиште у Републици Српској, у коме се сваке године изгради око 1.000 станова. Уз подршку влада Српске и Србије, од Требиња стварамо најпожељнији мали град на Балкану. То је велика обавеза, али и велика част – рекао је Ћурић.

Он је додао да је по први пут у Требињу на крају прошле године просјечна плата износила више од 1.000 КМ, те да подаци показују да примања грађана Требиња настављају да расту.

– Најважније нам је да млади људи овдје остају и да у Требињу граде своју каријеру. Из тог разлога Град је обезбиједио услове да сви свршени студенти добију прилику за одрађивање приправничког стажа и да за тај рад буду плаћени нето платом од 600 КМ – рекао је Ћурић.

Он је подсјетио да је у јулу Требиње остварило 15.000 ноћења – највише у историји туристичког промета Требиња.

– Тражи се кревет више сваког дана и у овом тренутку је скоро немогуће пронаћи смјештај у нашем граду. То говори много о нама – да гостима имамо шта да покажемо, да смо добри домаћини и да изградњом нових садржаја све више парирамо јакој конкуренцији у окружењу – истакао је Ћурић.

Он је поручио да Требиње незаустављиво иде напријед, те да је на њему и његовим сарадницима одговорност за развој Требиња.

– Само као тим можемо да успијемо у реализацији свега онога што смо замислили. Тим је оно што нас води до успјеха и зато позивам све Требињке и Требињце да будемо један велики тим и једна велика породица којој је Требиње на првом мјесту у сваком погледу – истакао је Ћурић.

Данашњом свечаном сједницом предсједавао је предсједник Скупштине града Драгослав Бањак, а осим руководства града Требиња, присуствовали су Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, генерални директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић, принц Филип Карађорђевић са супругом, народни посланици, начелници источнохерцеговачких општина и бројни гости из јавног, политичког живота Требиња.

РТРС/Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар