Црна Гора због Србије поново забранила улазак грађана Републике Српске

  • Већина активних случајева вируса корона Црној Гори је стигла из Србије тако што су појединци у ову земљу ушли у преко БиХ, поручују из Подгорице

    Pixabay.com

„Испитивање је показало јасно, а то је да имамо случајеве који су стигли путем који иде преко БиХ и из земаља које нису на листи, тако да смо морали реаговати“, казао је директор Инстута за јавно здравље Бобан Мугоша.

Због тога је БиХ привремено изузета са листе државе из којих се у ЦГ улази без мјере институционалне изолације, одлучило је Национално координационо тијело за заразне болести (НКТ).

„Улазак из БиХ од данас могућ за грађане ЦГ, БиХ и држава са листе ИЈЗЦГ уз негативан ПЦР тест акредитоване БиХ лабораторије стар максимално 48 часова. Мјера на снази док ЦГ и БиХ не договоре процедуре размјене инфо о контроли лица која преко БиХ долазе у ЦГ из трећих држава“, саопштено је из Владе.

Објаснили су да улазак путника у Црну Гору из Босне и Херцеговине за вријеме важења мјере уласка уз обавезни ПЦР тест неће бити могућ преко граничних прелаза Шћепан Поље – Хум, на путном правцу Плужине – Фоча и Метељка – Метаљка на путном правцу Пљевља – Чајниче.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар