БИЛЕЋА НА НОГАМА: Увијек уз своје борце и њихове породице

  • У Билећи су данас одржани мирни протести грађана због пресуде Суда БиХ који је прије неколико година осудио Горана Вујовића на шест, Мирослава Дуку на 12, а Жељка Илића на пет година затвора због злочина против човјечности почињеног у Билећи, 1992. године.

bileca1
Са скупа је проучено да се Србима неправедно суди и пресуђује за наводне ратне злочине, а сви у Билећи знају да злочина није било.
Властима РС је поручено да више воде рачуна о демобилисаним борцима и онима којима се суди за оно што нису урадили.
Предсједник билећке борачке организације Веселин Вујовић је рекао да у Билећи сви знају да није било злочина, а да држава не води рачуна о демобилисаним борцима и Србима којима се неправедно суди.

„Окупили смо се да упутимо критику власти како на државном тако и на локалном нивоу да недовољно воде рачуна о демобилисаним борцима који су својом крвљу омеђили РС, а поготово нашим саборцима којима се неправедно суди за нешто што нису урадили. Мора им се помоћи да се докаже да нису криви. Окупили смо се да свима онима кој нападају РС кажемо, не дамо им РС“, истакао је Вујовић.

На скупу је говорио и предсједник Скупштине требињске Борачке организације Перо Мишељић и представник требињског Удружења ветерана Трећег одреда специјалне полиције Дејан Бодирога.

„Дискриминација Суда БиХ по националној основи се наставља. Зашто Србима суде по новом, а некима по старом закону, зашто се кривци траже на једној страни…много је питања али одговора нема. Пошаљимо јасну поруку онима који су на власти. Републику Српску нисмо правили да нас нико данас не види, нисмо је правили да у њој не можемо достојанствено да живимо“, навео је Бодирога.

Начелник Билеће Миљан Алексић поручио је да ће Билећа увијек бити уз своје борце и њихове породице.

„У моје име и општине Билећа гледаћу да што више помогнем ове људе и њихове породице“, рекао је Алексић.
На протесном окупљању прочитано је и писмо подршке Борачке организације РС и њеног предсједника Миломира Савчића, а подршку Дуки, Илићу и Вујовићу дали су и представнци осталих борачких организација из Херцеговине.

Д.Ч. / РАДИО ТРЕБИЊЕ 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар