Александру Вучићу највеће признање Града Требиња

  • Једногласном одлуком Комисије за награде и признања у саставу предсједник Драгослав Бањак и чланови Саша Борјан и Петар Иванковић, јуче је донесен приједлог о додјели признања – почасни грађанин Града Требиња: Александру Вучићу, предсједнику Србије, повеља Града Требиња за Богдана Kовача, генерала војске Републике Српске постхумно, приједлог за додјелу захвалница Града Требиња Удружењу “Сунце нам је заједничко” и Браниславу Шпурану, члану Друштва добровољних давалаца крви.

Овај приједлог биће разматран на сједници Скупштине Града Требиња, која ће бити одржана у понедјељак, 22.октобра.

“Kомисија за награде и признања је на сједници одржаној 28. септембра утврдила текст јавног позива за подношење приједлога за додјелу признања Града Требиња, који је усклађен са одлуком о врсти, критеријумима и поступку додјеле јавних признања Града Требиња. Јавни позив био је објављен на огласној табле Градске управе и службеној веб страници. Рок за подношење приједлога био је 15 дана од дана објављивања”, објашњава Драгослав Бањак, предсједник Комисије и додаје да је по истеку рока ова комисија одржала сједницу јуче и извршила приједлог пристиглих приједлога.

“Приједлоге по јавном позиву доставио је градоначелник Требиња Лука Петровић. Kомисија је констатовала да су приједлози градоначелника Требиња у складу са одлуком, врсти и критеријумима и поступку достављени у форми и року наведеном у позиву и једногласно донијела став да прихвати приједлоге и као такви су упућени на наредну Скупштину Града Требиња и о овим приједлозима изјасниће се одборници. Уколико буду прихваћени, признања ће се додијелити на свечаној сједници која ће бити одржана 13. новембра, 2018. године поводом ослобођења Града Требиња у Првом свјетском рату”, казао је Бањак.

Kрајем 2017. године донесена је нова одлука о врсти, критеријумима и поступку додјеле јавних признања Града Требиња и тада су уведене нове врсте признања које до сада нису додјељиване.

Уведено је признање – почасни грађанин Града Требиња, које је највеће јавно признање које се додјељује некоме ко није грађанин нашег града, захвалнице Града и Светосавска награда за коју се посебан конкурс расписује и додјељује се на дан школске славе.

До сада су додјељиване повеље Општине/Града Требиња а од 1994. године – између осталих додијељене су Индустрији алата Требиње, Хидроелектранама на Требишњици, Бранку Тупањцу, владици Атанасију, владици Григорију. Прошле године повеља је додјељена генералу Радовану Грубачу и Душану Васиљевићу. У период од 2003 – 2008. године повеље нису додијељиване.

С.П. / РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар