Слободна Херцеговина » Александру Вучићу највеће признање Града Требиња

Александру Вучићу највеће признање Града Требиња

  • Једногласном одлуком Комисије за награде и признања у саставу предсједник Драгослав Бањак и чланови Саша Борјан и Петар Иванковић, јуче је донесен приједлог о додјели признања – почасни грађанин Града Требиња: Александру Вучићу, предсједнику Србије, повеља Града Требиња за Богдана Kовача, генерала војске Републике Српске постхумно, приједлог за додјелу захвалница Града Требиња Удружењу “Сунце нам је заједничко” и Браниславу Шпурану, члану Друштва добровољних давалаца крви.

Овај приједлог биће разматран на сједници Скупштине Града Требиња, која ће бити одржана у понедјељак, 22.октобра.

“Kомисија за награде и признања је на сједници одржаној 28. септембра утврдила текст јавног позива за подношење приједлога за додјелу признања Града Требиња, који је усклађен са одлуком о врсти, критеријумима и поступку додјеле јавних признања Града Требиња. Јавни позив био је објављен на огласној табле Градске управе и службеној веб страници. Рок за подношење приједлога био је 15 дана од дана објављивања”, објашњава Драгослав Бањак, предсједник Комисије и додаје да је по истеку рока ова комисија одржала сједницу јуче и извршила приједлог пристиглих приједлога.

“Приједлоге по јавном позиву доставио је градоначелник Требиња Лука Петровић. Kомисија је констатовала да су приједлози градоначелника Требиња у складу са одлуком, врсти и критеријумима и поступку достављени у форми и року наведеном у позиву и једногласно донијела став да прихвати приједлоге и као такви су упућени на наредну Скупштину Града Требиња и о овим приједлозима изјасниће се одборници. Уколико буду прихваћени, признања ће се додијелити на свечаној сједници која ће бити одржана 13. новембра, 2018. године поводом ослобођења Града Требиња у Првом свјетском рату”, казао је Бањак.

Kрајем 2017. године донесена је нова одлука о врсти, критеријумима и поступку додјеле јавних признања Града Требиња и тада су уведене нове врсте признања које до сада нису додјељиване.

Уведено је признање – почасни грађанин Града Требиња, које је највеће јавно признање које се додјељује некоме ко није грађанин нашег града, захвалнице Града и Светосавска награда за коју се посебан конкурс расписује и додјељује се на дан школске славе.

До сада су додјељиване повеље Општине/Града Требиња а од 1994. године – између осталих додијељене су Индустрији алата Требиње, Хидроелектранама на Требишњици, Бранку Тупањцу, владици Атанасију, владици Григорију. Прошле године повеља је додјељена генералу Радовану Грубачу и Душану Васиљевићу. У период од 2003 – 2008. године повеље нису додијељиване.

С.П. / РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо
О аутору

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина