Слободна Херцеговина » Из нацрта плана капиталних улагања: Шта ће се градити наредне године у Требињу?

Из нацрта плана капиталних улагања: Шта ће се градити наредне године у Требињу?

  •  За капиталне инвестиције у наредној години, према јуче усвојеном нацрту буџета за 2016, Град Требиње издвојиће 5.974.760 КМ, што је највећи износ резервисан за улагања у инфраструктуру посљедњих година.

draskovic

Финансијски „најтежа“ ставка у структури капиталних улагања односи се на изградњу путне инфраструктуре за пројекат „Град сунца“ компаније „Свислајон Гранде“ у Драженој гори, за шта ће из градског буџета бити издвојено 1,5 милиона КМ.

„Кључно је да желимо да подржимо пројекат господина Драшковића и учинићемо максимум напора да инфраструктурно опремимо подручје гдје он жели да сагради Град сунца“, рекао је градоначелник Требиња Славко Вучуревић, коментаришући јуче усвојени нацрт буџета за 2016. годину.

У 2016. биће настављени радови на изградњи система водоснабдијевања Требиња, компоненти 2 и 3, па ће из буџета за ову намјену бити издвојено 850.000 КМ, док је за наставак изградње водовода на Зупцима планирано 400.000 КМ.

plan-kapitalnih-ulaganja-1024x454
Ширење стамбено-пословног комплекса у Засад пољу условило је и потребу за изградњом нове улице у овом дијелу града, за шта ће у буџету бити резервисано 300.000 КМ, уз додатних 380.000 КМ за изградњу система оборинске одводње. Планирана је и изградња нове улице у Горици (Богдана Зимоњића), те кружног тока на раскрсници Требиње-Билећа-Никшић на улазу у ово насеље.

За реконструкције и инвестиционо одржавање путева у 2016. године, према нацрту плана капиталних улагања, биће издвојено 660.000 КМ, од чега је највише средстава планирано за реконструкцију главне требињске улице Краља Петра Првог Ослободиоца (М-6) 300.000 КМ, те поплочање улица и тргова у Старом граду 120.000 КМ.
rekonstrukcije-puteva-1024x483
Како се јуче чуло на скупштинској расправи о нацрту буџета за 2016, реконструкције и уређења у ужем градском језгру потреба су условљена туристичким перспективама Требиња.
У плану капиталних инвестиција за 2016. годину је и изградња новог ватрогасног дома у Засад-пољу, која ће градску каса коштати 200.000 КМ. Како је раније најављено, стара зграда Територијалне ватрогасне јединице Требиње требало би да буде уклоњена због изградње Палате правде на тој локацији.
О јуче усвојеном нацрту буџета Града Требиња биће одржане јавне расправе, након чега би предлагач Скупштини града требало да упути приједлог буџета за 2016.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина