На југу Херцеговине поново жута киша

  • На југу Херцеговини данас је поново пала такозвана „жута киша“. Овако висока концентрација прашине у ваздуху одавно није запамћена на овом подручју, тако да су они који су морали да буду дуже напољу, носили заштитне маске.

киса
Овакве слике обично гледамо из Пекинга или других градова у којима је ваздух толико загађен да је отежано дисање. Тамни, жућкасти облак који је од јутрос прекрио подручје Требиња и околине на срећу није посљедица хемијског загађења. Ријеч је о метеоролошкој појави током које јужни вјетрови донесу прашину са подручја Сахаре. Изузетно висока концентрација прашине у ваздуху, каква је јутрос била у Требињу, приликом дужег боравка напољу пече за очи, а ствара и сметње при дисању.

Није ово прва појава жуте кише и сахарске прашине у Требињу. Само у посљедњем мјесецу забиљежео је неколико оваквих дана на југу Херцеговине. Али је ова данашња појава сигурно једна од најизраженијих икада. Једино власници аутопраоница имају разлога за задовољство.

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар