Затражен нови притвор за Ратковића и Пикулу

  •  За Миљана Ратковића (29) и Дака Пикулу (29), који су осумњичени да су заједно са Радованом Андрићем (19) учествовали у убиству кик-боксера Марка Ђерића (24) у Требињу, Специјално тужилаштво РС јуче је затражило продужење притвора за још три мјесеца.

slikacitava.php

Коначну одлуку требало би да донесе Врховни суд Републике Српске, с обзиром на то да је ово трећи захтјев тужилаштва за продужење притвора поменутој двојици осумњичених.

Разлог за нови захтјев је бојазан од утицаја на свједоке и могућност да ометају кривични поступак или униште доказе.

Током рочишта у бањалучком Окружном суду браниоци Ратковића и Пикуле, Александра Метлић и Милорад Ивошевић, истакли су да сматрају да је приједлог за продужење притвора неоснован. Они тврде да тужилаштво није понудило ниједан нови доказ, па су затражили од суда да осумњичене пусте да се бране са слободе.

Првоосумњиченом за убиство Ђерића, Радовану Андрићу (19), Врховни суд РС је у августу продужио притвор за још три месеца.

Ђерић је убијен 24. маја хицима из аутоматске пушке испред своје зграде у требињском насељу Полице. Као извршиоци убиства осумњичени су Ратковић и Андрић, док се некадашњи шеф кабинета градоначелника Требиња и син судије требињског Окружног суда Милосава Пикуле, Дако Пикула, терети за подстрекавање на убиство.

Ђерић је радио као обезбјеђење у клубу „Мерлот“ и вјерује се да је мотив убиства била освета зато што Пикули и његовој супрузи није дозволио да уђу у клуб, због чега су се сукобили.

Извор: Глас Српске

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар