Зашто се фармацеутска мафија уротила против херцеговачке привреде?!

  • Бројне су полемике о легализацији канабиса у медицинске сврхе у свијету, али и код нас. Хиљаду је разлога ЗА, а исто толико ПРОТИВ. Не улазећи у то колико је легализација канабиса добра или лоша ствар, овдје ћемо се осврнути искључиво на привредне и економске аспекте легализације.

    Ulje-konoplje1

Извор: Анонимно Гацко

Обзиром на то да је електрична енергија једини финални производ који Херцеговина пласира на тржиште и да је енергетски сектор према свим показатељима пред колапсом, Херцеговци требају тражити алтернативу и покренути неку другу производњу. Сточарство и мљкарство су неисплативи и ризични због увоза јефтиног меса и млијека из Европске уније, производња вина и ракије претјерано опорезована као и производња дувана, а од туризма се живјети не може. Зато нам преостаје једино исплативо и перспективно рјешење, а то је производња канабиса јер су код нас услови за то идеални.

Остаје питање коме би ово могло сметати и чије би интересе нарушило? Највећи противник легализације канабиса у медицинске сврхе у свијету је фармацеутска индустрија коју комотно, без имало устезања, можемо назвати и фармацеутска мафија. Опште је познато како фармацеутске фирме поткупљују љекаре како би они промовисали њихове производе иако је већина тих производа јако лоша што се нарочито односи на оне који се користе за лијечење најтежих болести, а све више људи истиче да је уље канабиса јако дјелотворно у таквим случајевима. Дакле, доста ствари иде у прилог заговорницима легализације.

Остаје само да се направе механизми којима би се спријечила злоупотреба канабиса, промијени се закон и производња може почети. Обзиром на то да је уље канабиса јако скуп али и тражен производ, можемо очекивати значајан раст привреде, зато ХЕРЦЕГОВЦИ МОТИКЕ У РУКЕ!!!

Међутим, питамо се да ли се фармацеутска мафија уротила против привредног развоја Херцеговине?

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар