Жарко Лакета: Нисам се кандидовао за начелника Сипе

  •  Жарко Лакета, начелник Центра јавне безбједности Требиње, данас је демантовао наводе појединих медија о кандидатури за директора Државне агенције за истрагу и заштиту СИПА.

SANY0489
„То апсолутно није тачно. Не знам зашто су, али је веома некоректно од новинара који су објавили ову информацију јер било и више него лако провјерити да ли сам конкурисао или нисам. То су опет, вјероватно, радње појединаца који желе можда да мене као начелника Центра дискредитују“, рекао је Лакета.
На данашњој редовној конференцији је истакнуто да је стање безбједности на подручју ЦЈБ Требиње, у августу 2015. године добро.
„Ова оцјена је оправдана. Број кривичних дјела општег криминалитета смањен за 35 одсто, евидентиране су 44 саобраћајне незгоде и 28 случајева нарушавања јавног реда и мира. То је све генерално гледано у фази опадања. Оно што је битно истаћи је да није било тешких кривичних дјела, ту мислим на убиства и разбојништва. Из области имовинских деликата евидентирано је четири кривична дјела. А сарадња са грађанима је посебно добра и опет морам да истакнем да грађани све више вјерују у наш рад и уз њихову помоћ долазимо до одређених резултата“, закључује Жарко Лакета.

Извор: Радио Требиње / С.П.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар