ТРЕБИЊЕ: Ансамбл из Русије побрао овације (ФОТО)

  • Академски народни ансамбл пјесме и игре „Черноземочка“ из Вороњежа наступио је вечерас у позоришној сали Културног центра, у оквиру програма посвећеног 9. мају, Дану побједе, који је у Требињу и Билећи организовао Руски културни центар.

voronjez
Иако вечерас малобројна, требињска публика бурним аплаузима и овацијама испратила је наступ ансамбла, који се представио пјесмама и игарама руске народне традиције, те за ову прилику одабраном – плесном кореографијом на тему Великог отаџбинског рата.

Марина Николајевна Шахова, проректор за друштвени рад Пољопривредног универзитета у Вороњежу, у чијем саставу ради овај фолклорни ансамбл, истиче да је друштво основано прије 52 године, а чини га више од 200 студената, који поред похађања студијских програма – са професионалиним умјетницима уче музику и плес.

voronjez4

„Ансамбл је обишао читав свијет – од Европе до Чилеа и Кубе, познат је на читавом подручју Руске Федерације. Наш је обичај да посјећујемо за Дан побједе нама блиске народе и зато смо овдје. Наши народи су блиски по духу и повезује нас наша православна вјера, која нам је помагала у свим периодима наше историје, чинила нас јаким и постојаним. Увијек смо били, јесмо и увијек ћемо бити са српским народом“, поручила је она.

voronjez2

Госте из Русије у име домаћина поздравили су начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Града Требиња Зоран Милошевић и предсједник требињског СУБНОР-а Славко Шањевић.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар