Завичајна удружења Срба из Херцеговине у Србији: Оптужница правно насиље

  • Завичајна удружења Срба из Херцеговине у Србији сагласна су да оптужница коју је Тужилаштво БиХ подигло против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића представља правно насиље јер није у складу са Уставом БиХ и Дејтонским мировним споразумом.

ФОТО: РТРС

– Апсурдно је да се актери који стоје иза подизања оптужнице позивају на Дејтонски споразум, док је само њихово конституисање и дјеловање у очигледној супротности са тим правним актом – наводи се у саопштењу Завичајног удружења Срба Херцеговаца у Србији.

Сматрају да је индикативно да овакво стање подсјећа на оно које је владало у институцијама БиХ пред отпочињање оружаног сукоба када је на дјелу била политичка коалиција усмјерена на потпуно игнорисање интереса српског народа у тој републици.

– И тада, као и сада, такво дјеловање је имало пуну подршку од стране великих сила политичког запада којима није стало до мира и стабилности у овом дијелу Европе. Херцеговци који живе у Србији позивају на јединство свих актера на политичкој сцени у Српској и Србији јер једино тако можемо да заштитимо своје националне интересе. Јединством смо очували Републику Српску у рату и једино тако је можемо очувати и доприносити њеном напретку у миру – додаје се у саопштењу.

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. ibas Reply

Оставите коментар