ВОЈО, ХВАЛА ТИ! Осамдесет прича чисте завичајне љубави

  • Све што је лијепо има крај. Дошли смо и до посљедње приче из серијала Билећке трилогије. Војо Гњато је својим причама исписао историју не само Билеће, већ и многих људи, па и читавих генерација друге половине двадесетог вијека свога краја.

vojo-nova1

Војове приче продукт су чисте љубави према завичају. Аутор нас је кроз своје приче одвео у вријеме када су дједови и баке били дјеца. У вријеме када је дјетињство карактерисала безбрижност и слобода. Мада није било интернета, из ове перспективе то вријеме дјелује нестварно, а Билећа и Херцеговина су се у међувремену много промјениле.

Дарујући Слободној Херцеговини својих 80 прича Војислав Гњато претходних је недјеља и мјесеци велики број Херцеговаца, а посебно Билећана, практично везао за свој омиљени сајт. Његове приче ће вјероватно као бајке доживљавати нове генерације које ће расти уз “Билећку трилогију”.

Слободна Херцеговина је свој процват и легитимитет доживјела захваљујући Војиславу Гњату, зато објављивање Билећке трилогије сматрамо једним од највећих достигнућа нашег портала.

Војо Гњато је своју несебичност и професионалност исказао и учешћем у стварању до сада јединог херцеговачког електронског магазина. Амбициозан пројекат који ниједан други портал није ни покушао да одради, ни прије, ни послије Слободне Херцеговине. Услов за добар електронски магазин је ауторски рад и креативност и за сваког уредника представља озбиљан изазов. Охрабрење искусног мајстора и његово активно учешће било је кључно да се ови пројекти са великим успјехом доведу до краја.

На томе су му неизмјерно захвални и аутори и уредници. Многобројни портали у региону потом су преносили текстове најчешће не наводећи извор или још горе, представљајући га као свој материјал, ни једног тренутка не слутећи да иза тога стоји рад Билећанина свих генерација (рачунајући и оне које тек долазе).

Лајк је пролазан, а рукопис вјечан…

На данашњи Бадњи дан можемо само бити захвални Господу што је у мору портала Војислав одлучио да баш нама укаже повјерење. Као и у свакој доброј причи, тој одлуци кумовала је једна дама(и њени смо дужници).

Без Војислава Гњата Слободна Херцеговина не би била своја…

За све читаоце који пожеле да читају приче Билећке трилогије, могу да их пронађу на овом линку, а за оне који не желе да зависе од доступности интернета или нестанка струје препоручујемо да уколико је остао још неки примјерак што прије пођу до књижаре. Куповином ове књиге обрадоваћете и оне који ће се тек родити.

Трифко Ћоровић, уредник и оснивач портала Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар