Владика Григорије на слави ФПМ: Васпитавајмо младе људе да стварају!

  • Факултет за производњу и менаџмент у Требињу обиљежио је данас 20 година рада и крсну славу Светог Јована Дамаскина, а у обреду ломљења славског колача учествовали су његово преосвештенство владика захумски-херцеговачки и приморски Григорије и умировљени епископ Атанасије.

Srn2015-12-17_1613204_2
У пригодној бесједи, владика Григорије је поручио да протекли живот може да се сачува само ако постоји способност да се ствара нова вриједност.

„Јако је важно да стварамо ново. Многи се сјећају времена када овог факултета није било, када није било многих ствари које сада имамо у овом нашем малом и лијепом граду“, рекао је владика Григорије.

Он је истакао да Требиње има талентовану дјецу, што је подстрек за улагање, рад и стварање нових вриједности.

„То значи да у општини, у Требишњици, у Епархији, било гдје, није главни смисао да се људи запосле, примају плате и тамо сједе јер ће нам то донијети невјероватну пропаст. Тамо морају да сједе људи који раде, који нешто стварају“, истакао је владика Григорије.

Он је додао да је потребно стално издвајати за талентовану дјецу да науче још више.

„Данас је тренутак и да овим младим људима покажемо да треба да се сукобимо са лошим маниром да људи узимају новце, а да по васбожији дан ништа не раде“, истакао је владика Григорије.

Он је напоменуо да због таквог рада нека талентована, паметна дјеца која хоће да раде, неће моћи да имају основна средства за то.

„То је данашња поука професорима, ђацима, а поготову мени самом“, рекао је владика Григорије, обраћајући се руководству факултета, професорима, студентима и великом броју присутних гостију.

О почецима рада и развојном путу Факултета за производњу и менаџмент који је изњедрио велики бој инжењера говорио је декан Душан Јокановић.

На свечаној академији поводом јубилеја у позоришној дворани Културног центра заслужним појединцима и колективима, пријатељима и партнерима Факултета који су помогли рад и развој ове установе уручена су признања и награде.

У оквиру прославе доцент на факултету Љерка Јефтић промовисала је монографију о двије деценије Факултета за производњу и менаџмент, након чега је уприличена промоција дипломираних инжењера и мастера.

Извор: СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар