УДРУЖЕЊЕ ДУРМИТОРАЦА: „Страшило је гледат’ што се ради“

  • Удружење Дурмитораца упутило је писмо подршке Епархији будимљанско – никшићкој и владици Јоаникију које преносимо у цјелости.

Епархији будимљанско – никшићкој и територијално припадајућем епископу Његовом Преосвештенству Господину Јоаникију честитамо велики друштвени јубилеј осам векова Аутокефалије, коју Српска православна црква обележава ове и наредне године.

Удружење Дурмитораца, пред домаћим и вањским јавним мнењем, поставља питње да ли је у нашем веку највиших цивилизацијских тековина могуће доносити законе помоћу којих ће се од Цркве Божије отимати храмови Божији.

Све конфесије, сво хришћанство васељене и све помесне православне цркве, Патријаршије јерусалимска и цариградска знају за једину легалну и канонски признају једино Српску православну цркву у Црној Гори.

„Страшило је гледат’ што се ради“.

Већина црногорских медија су постали панел одакле се ружи и поново распиње на ломачи Свети Сава. У том послу и таквом односу према светињи нема среће, нити будућности.

Струка и медијске агенције ћутке пропуштају оваква гњевна кривоклетства.

Не желимо да будемо саучесници таквих излива мржње, простаклука и вређања осећања и права међу људима.

Чинећи претке и потомке Удружење Дурмитораца позива Владу Црне Горе да ставе ван снаге предлог Закона о слободи вјероисповести или увјерења и правном положају вјерских заједница и више никада таквог да га не предлажу Скупштини.

Забринути, да би наступајући најрадоснији празник Рођења Христовог управо дочекали у радости, слози и миру Божијем.

Од нас ће зависити исходиште наше.

Удружење Дурмитораца вас у духу Божићног поста у коме се налазимо има молити да би заједно Црну Гору могли волети.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар