У Требињу сутра почиње инвестициона конференција

  • Да би Требиње израсло у прави туристички град потребни су му инвеститори, а прву прилику да их привуче град ће имати сутра и прекосутра, када ће угостити 120 инвеститора на Великој инвестиционој конференцији коју организује Фондација Kонрад Аденауер.

tb
„Желим да се захвалим директору фондације господину Думелу који је дошао на ту идеју и истрајао. Требиње ће имати скуп какав се није десио до сада у Босни и Херцеговини, на коме ће се локална заједница али и наши сусједи представити инвеститорима“, рекао је градоначелник Славко Вучуревић.
Представици Спољнотрговинске коморе Њемачке и Њемачке амбасаде, представници ове фондације, приватних предузећа и међународних фондова и организација који инвестирају на подручју Босне и Херцеговине стићи ће у Требиње – најављује градоначелник.
На домаћину је да ову прилику искористи на прави начин.
„Требиње ће представити оно што има и нуди потенцијалним инвеститорима али и наше развојне планове. Покушаћемо привући прије свега њемачке инвеститоре“, каже Вучуревић.
Осим домаћина на конференцији ће се представити и градови из Црне Горе, могуће и из Хрватске, па је према ријечима градоначелника Требиња то прилика да се сусједи повежу у заједничку понуду и заједно привуку инвеститоре.

Извор: Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар