Требиње номиновано међу шест свјетских прича о одрживом туризму

  • Град Требиње је са причом „Херцеговачка кућа“ номинован међу шест најбољих прича одрживих туристичких дестинација, а најбоље ће се бирати у Берлину, саопштено је из требињске Градске управе.

Међународни жири је причу „Херцеговачка кућа“ уврстио међу шест најбољих у оквиру категорије „Локални ланци снабдијевања“, уз дестинације из Перуа, Канаде, Естоније, Словеније и Португала. Од шест номинованих, биће изабране три најбоље приче.

Овом номинацијом, Требиње је добило прилику за учешће и представљање на догађају „ИТБ Берлин 2022“, у оквиру којег ће бити одржана церемонија избора најбољих прича о одрживим туристичким дестинацијама „Греен Дестинатионс Сторy Аwардс ат ИТБ Берлин“.

Од укупно 30 номинованих најбољих прича у оквиру пет категорија, град Требиње и Випавска долина из Словеније, једине су номиноване дестинације из региона.

– Надамо се да ће се град Требиње наћи међу финалистима и освојити једну од прве три награде – истакао је замјеник градоначелника Дражен Бошковић, који је, у име града, координатор овог процеса.

Из Градске управе наводе да се на церемонији коју спонзорише ИТБ, водећи свјетски сајам путовања, сваке године представљају и награђују најистакнутије приче о доброј пракси, у оквиру такмичења Топ 100 прича одрживих туристичких дестинација.

У првој фази такмичења град Требиње је изабран на ту листу, у конкуренцији више од 200 кандидата.

Такође ће бити изабрана и најбоља прича по избору публике, за коју се може гласати путем линка: https://greendestinations.org/events/2021-green-destinations-awards/green-destinations-story-awards-at-itb-berlin-2022-peoples-choice-award/

Листа свих номинованих дестинација доступна је на линку: https://greendestinations.org/events/2021-green-destinations-awards/green-destinations-story-awards-at-itb-berlin-2022-nominees-finalists/

СРНА/РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар