Требиње добија центар за хипертензију, превенцију инфаркта и шлога

  •  У просторијама требињске Болнице сутра ће бити отворен Центар за хипертензију и превенцију против шлога. Ово ће бити 28 овакав центар у Србији, Црној Гори и Републици Српској.

IMG_2907
Ријеч је специјализованом центру за болеснике са повишеним кардиоваскуларним ризиком – тежим болесницима којима пријети инфаркт и шлог.
Према ријечима Небојше Тасића, начелника центра за хипертензију и кардиоваскуларне превенцију у Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње из Београда и предсједника Удружења за хипертензију, превенцију инфаркта и шлога (ХИСПА), отварање центра у Требињу договорено је са љекарима и руководством требињске Болнице.
„Настојаћемо да подигнемо на максималан ниво здравствене кардиоваскуларне услуге у источној Херцеговини“, рекао је Тасић и додао да у РС успјешно функционишу два оваква центра у Бијељини.
„Трудићемо се да кординираном сарадњом са Институтом за кардиоваскуларне болести Дедиње пружимо максималну помоћ грађанима“, навео је Тасић.
Тим од 17 еминентних љекара и медицинског особља из Београда обавили су данас у требињској Болници преко 150 бесплатних прегледа, претежно болесника са кадриоваскуларним болестима.
Горан Вучуревић, љекар са Института за кардиоваскуларне болести Дедиње, рекао је да се за прегледе пријавило преко 300 пацијената, који ће бити данас и сутра прегледани у требињској Болници.
„Све пацијенте ћемо прегледати, никога нећемо вратити. Свима који су се пријавили ћемо покушати да помогнемо“, рекао је Вучуревић.
Бесплатни прегледи су организовани захваљујући пријатељским односима епископа захумско-херцеговачког и приморског Григорија са врхунским београдским стручњацима.

Извор: Радио Требиње /М.И.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар