Владика Григорије: Желим да се сахраним у Пребиловцима! (ВИДЕО)

  • У Васкршњем издању емисије VII дан Херцег телевизије из Требиња гост је био Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије.

IMG_0186

Са прве литургије у Храму Васкрсења августа проше године у Пребиловцима (фото: Слободна Херцеговина)

Сведоци смо колико се Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије посветио градњи Храма Васкрсења у Пребиловцима, као и обнови живота у Долини Неретве.

У интервјуу који је дао на Херцег ТВ, владика Григорије је отворио душу као ретко кад до сада. Између осталог, рекао је:

…“ Неку ноћ сам добио једну жељу, и мислим онако да ме обрадовала и потресла, а то је да, да човјек мора да размишља и о мјесту свог покоја, али негдје ми се некако то отворило да би било баш лијепо, да будем КАД УМРЕМ, АКО БОГ ДА У МИРУ И ПОКАЈАЊУ ДА СЕ САХРАНИМ У ПРЕБИЛОВЦИМА, А ТО МИ ЈЕ ОВАКО, ЈЕДНА ВЕЛИКА ЖЕЉА, и то би било баш добро да један епископ, какав – такав, макар и најгори од свих буде сахрањен у таквој једној цркви, са таквим мученичким костима“…

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар