ХРАБРОМ ХЕРЦЕГОВЦУ, ВЈЕРНОМ СИНУ РУСИЈЕ: Војсковођи Михаилу Милорадовићу споменик у Санкт Петербургу

  • Руском државнику и војсковођи грофу Михаилу Милорадовићу, поријеклом из Херцеговине, откривен је споменик на тргу у близини Московских врата у Санкт Петербургу.

Spomenik-grofu-Mihailu-750x500

Фото: Принцип

Откривању споменика Милорадовићу, који је био и генерал-губернатор Санкт Петербурга и витез реда Андреја Првозваног, присуствовали су губернатор Петербурга Георгиј Полтавченко и савјетник предсједника Србије Радослав Павловић.

Церемонији откривања споменика присуствовали су и амбасадор Србије у Русији Славенко Терзић и предсједник Попечитељског савјета Центра националне славе и фонда Андреја Првозваног Владимир Јакуњин, као и представници команде западног војног округа, преноси Спутњик.

Полтавченко је у говору на церемонији нагласио да је ово први споменик Михаилу Милорадовићу у Русији, вјерном сину Русије, хероју Отаџбинског рата 1812. године, ког су савременици уважавали и цијенили као талентованог војсковођу, али и као образованог и паметног државника који је много урадио за Санкт Петербург док се налазио на његовом челу као генерал–губернатор.

ИЗВОР: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар