Овације за „Кофере“: Прикупљено преко 700 KМ

  • У до посљедњег мјеста испуњеној позоришној сали Kултурног центра Требиње синоћ је одиграна прва реприза комада „Kофери“ у извођењу драмске групе Гимназије „Јован Дучић“ и у режији Игора Сврдлина.

Представа о болном питању наше свакодневице – одласку младих са наших простора наишла је на одличан пријем публике и овог пута, након успјешне премијере која је играна 21.марта.
 
Сав приход од продатих улазница – 723,80 KМ био је првобитно намијењен лијечењу наше 12-тогодишње суграђанке Марине Вујовић.
 
Kада нам је Маринина мама Дубравка рекла да је новац за лијечење већ прикупљен у претходним хуманитарним акцијама, одлучили смо да приход од улазница дамо нашим гимназијацима који нису у могућности да финансирају одлазак на екскурзију“, каже за Радио Требиње Игор Сврдлин, редитељ комада.
 
Он истиче да је 35 талентованих средњошколаца, чије исповијести чине основ комада, синоћ још квалитетније одиграло своје улоге и да се радују предстојећим гостовањима.
 
„Пресрећни смо што је оба пута сала била пуна, публика је очигледно задовољна, дјеца су синоћ још боље играла. Пред нама су нова играња на фестивалима средњошколског драмског стваралаштва – 15. априла смо у Живиницама, а 25. априла наступамо у Kоњицу. Наша представа конкурисала је и за Театарски фестивал ФЕДРА у Kоњицу, била би нам част да тамо играмо. Добили смо позиве и за играња у Сарајеву, Бањалуци и још неким градовима у БиХ“, каже задовољни Сврдлин.
 
В.М. / Радио Требиње
ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар