„Тројка из блока“ за социјално угрожене породице

  • „Ово јесте нешто несвакидашње у свету хуманитарног рада – у исто време да промовишемо и спорт, здраве вредности, дружење међу људима, апритом сакупљамо средства за некога коме је то заиста потребно“, каже Милош Симовић потпарол турнира из организације „Срби за Србе“.

turnir

Марко Рикало је побједник спортско-хуманитарног турнира у шутирању тројки под називом „Тројка из блока“, који је синоћ одржан на спортским теренима „Срђан Алексић“.
Турнир у овој „кошаркашкој диспиплини“ први пут је организован у Требињу – захваљујући организацији „Срби за Србе“ из Београда, која сличне хуманитарне акције годинама приређује широм Србије.
На такмичење се пријавило више од 120 наших суграђана који су уплатом скромних котизација – у износу од 5 КМ – помогли једну или више социјално угрожених породица из нашег града.
„Ово јесте нешто несвакидашње у свету хуманитарног рада – у исто време да промовишемо и спорт, здраве вредности, дружење међу људима, а притом сакупљамо средства за некога коме је то заиста потребно“, каже Милош Симовић потпарол турнира из организације „Срби за Србе“.
Симовић каже да је велики број познатих спортиста, клубова и спортских савеза званично стао иза пројекта.
Међу учесницима турнира био је и Саша Косовић, помоћни тренер Црвене Звезде.
„Ова организације је веома позната у Србији и тамо су покренули велики број сличних акција. Драго ми је што се акција проширила и на Републику Српску и што на овај начин можемо да помогнемо социјално угроженим породицама“, каже Косовић признајући да има трему пред шутирање, с обзиром да је у свом родном граду и међу младим кошаркашима које је имао прилику да тренира.
Тројке је шутирао и вишегодишњи капитен Леотара Душко Марковић.
„Шутирање тројки је увијек изазов, посебно за мене који сам у цијелој својој каријери играо на позицији центра. Кад сам сазнао за турнир и да је хуманитарног карактера – знао сам да ћу се пријавити“, истиче он.
На турниру су учествовали младићи и дјевојке различитих узрасних категорија, а у паузама су наступили и чланови плесног клуба „Марис“ и београдски репер „Анкл Џо“.
Уз котизацију, сви који су жељели да помогну социјално угрожене породице током турнира могли су да уплате и донацију.

Р.М. / радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар