Суспендована одлука о поскупљењу струје у РС

  • Од сутра нема поскупљења електричне енергије, како је раније најавњено, саопштено је данас након друге ванредне сједнице Регулаторне комисије за енергетику РС.

regulatorna
Према ријечима Јелене Пртило, портпарола ове комисије на сједници је одлучено да комисија суспендује, то јест, одложи од извршења одлуке и рјешења о цијенама и тарифама за електричну енергију донесеним 11. јуна ове године, у тарифном поступку по захтјевима предузећа у саставу Електропривреде РС.
„Будући да у прописима којим се дефинише рад Регулаторне комисије није прецизно прописан начин рада Регулаторне комисије у ситуацији када већини чланова комисије истекне мандат, а надлежни орган није донио одлуку о именовању, Регулаторна комисија је, истовремено, затражила од надлежних институција тумачење законских одредби по овом питању“, навела је Пртило и додала да о даљем поступању Регулаторне комисије јавност ће благовремено обавијестити.

Извор: Радио Требиње / Д.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар