СМРТ У МАНАСТИРУ ОСТРОГ: Рус преминуо док је чекао на поклоњење Светом Василију!

  • Јуриј Николајевич Камнев из Москве приликом доласка у Горњи манастир пао је док је чекао ред на поклоњење моштима светитеља. Хитна помоћ само констатовала смрт

Ostrog (1)_620x0
РУСКИ држављанин Јуриј Николајевич Камнев из Москве (59) преминио је током посете Манастиру Острог. Он је у храм дошао са групом поклоника и приликом доласка у Горњи манастир, после Литургије, пао је док је чекао ред на поклоњење моштима Светог Василија. Одмах су стигле екипе Хитне помоћи и полиције које су само могле да констатују смрт.

Манастир Острог вест о смрти пренео је 16. августа.

Након што је констатована смрт, митрополит Амфилохије је одслужио мали помен и затим одржао кратку беседу.

-Први случај да се неко упокоји овако у овој светињи. То је неко Божије знамење Јуријево. Господ га је примио овде у овој светињи и да му Бог опрости све грехе вољне и невољне и да га упокоји са Аврамом, Исаком и Јаковом и Светог Василија Острошког који га је на чудан начин призвао на ово место да одавде крене у царство Небеско -казао је митрополит Амфилохије.

Портал Манастира Острог пренео је да је Камнев последњих годину дана често боравио у Црној Гори, а у манастир Острог често је доводио групе поклоника из Русије.

Извор: Новости.рс

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар