Савез општинa: Херцеговци се морају пробудити!

  • Извршни савјет Савеза општина Источне Херцеговине данас је у Брковићима одржао 51. редовну сједницу. Херцеговина мора да напредује закључци су шест начелника општина ове регије.

bekovici 1

„Савез општина Источне Херцеговине није политичка организација како је представљају неки медији већ уједињена регија“, рекао је данас у Берковићима предјесдник овог савеза Ненад Абрамовић.
Расправљало се о нацрту буџета Савеза општина Источне Херцеговине, усвојена је и стратегија развоја ове регије али упућена је и иницијатива према Влади РС. Буџет овога савеза у наредном периоду биће непуних 100.000 КМ. Начелници који су били присутни оптимисти су и виде бољу будућност ове регије. Сви су се сложили да их власти заобилазе и да морају сами да преузму све иницијативе за боље сутра.

Сједници су присуствовали представници оштина Гацко, Љубиње, Невесиње, Источни Мостар, Берковићи и представник Града Требиња. На састанку се није појавио нико од представника општине Билећа јер и начелник ове општине сматра да је у питању политичка организација. Абрамовић их је позвао да се и они укључе у борбу за промјену стања у Источној Херцеговини.
Херцеговци се морају пробудити, морају урадити све да се прекине пракса да их сви заобилазе у широком луку закључили су први људи општина Источне Херцеговине.

Извор: Херцег.тв/ Бојан Носовић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар