РС НА 60. САЈМУ КЊИГА – Пиши као што говориш: ћирилицом!

  • Представништво Републике Српске у Србији и ове године, уз подршку Министарства просвјете и културе, а у сарадњи са Народном и универзитетском библиотеком РС, Академијом наука и умјетности РС, Универзитетима из Бањалуке и Источног Сарајева и Удружењем издавача РС, организује обједињени наступ Републике Српске на 60. Међународном београдском сајму књига. Наш овогодишњи наступ биће под слоганом: Пиши као што говориш: ћирилицом!

sajam-knjiga--3

Штанд Републике Српске величине 65 м2 биће постављен у хали 2, ниво А. Као и претходне године и ове године на једном мјесту се налазе штанд за национално представљање и штанд Удружења издавача Републике Српске. У оквиру нашег наступа ове године промовисаћемо укупно 76 издања из Републике Српске. На нашем штанду организоваћемо 45 промоција током шест сајамских дана, док ће у сали „Васко Попа“ у хали 1А, бити промовисано 29 издања, међу којима су издања Академије наука и умјетности Републике Српске, Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске, Универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву, Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ и других издавача из Републике Српске. У сали „Иво Андрић“, хала 1А, заједно са Матицом Српском о Правопису и Нормативној граматици српског језика приређеним за ијекавско говорно подручје, разговараће се у суботу, 31.октобра у 14 сати.

 

Свечано отварање шестог наступа Републике Српске на 60. Међународном београдском сајму књига је у понедјељак, 26.октобра 2015. године у 12 сати, у Свечаној сали у управној згради Сајма. Наш наступ отвориће министар просвјете и културе у Влади Републике Српске др Дане Малешевић, а умјетнички програм биће у знаку српске ћирилице.

Овдје можете погледати и преузети програм овогодишњег наступа РС на 60. Међународном београдском сајму књига .

PROGRAM Sajam knjiga 2015, promocije

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар