РОБЕРТ ДЕ НИРО: Волео бих да тумачим лик Драже Михаиловића!

  • Познати глумац  рекао је да се лично осећа као Србин, и да је највећа неправда учињена Србима од стране Европе, али и читавог света, када је одлучено 1999. године да се бомбардује ова мала земља.

de nito

Роберт де Ниро је у разговору за британске медије изјавио да је Србија једна од најмањих дрžжава у Европи, али са највећим мукама.
Чувени амерички глумац је рекао да је највећа неправда учињена Србима од стране Европе, али и целог света, када је одлучено 1999. да се бомбардује ова мала земља, пренео је Спутњик.

Глумац је истакао да је виšше пута говорио да се и лично осећа као Србин, али да му није јасно због чега постоје сукоби међу Србима, Хрватима и Боšшњацима, када је реч о готово истом народу, који је историја раздвојила.

Оскаровац је рекао да воли да дође у Србију и да му се свиђа Београд, у ком је боравио доста давно.

Де Ниро је рекао да би žжелео да снима историјски филм у Србији о Србији. Нарочито су му инспиративне српске историјске личности, попут Дражžе Михаиловића, који је био први герилски борац против фаšшизма и Слободана Милоšшевића који је, по њему, трагична личност šшекспировског калибра.

Извор: РТС/ТАНЈУГ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар