Радницама у Билећи поштом подијељени откази

  • За више од двадесет радница текстиле фабрике „Никола Тесла“ у Билећи поштом су јуче стигла решења о раскиду радног односа. „Осталио им је још само да узму радне књижице и да се придуже дружини на бироу за запошљавање“, кажу бивше раднице овога предузећа.

otkazi

„Захваљујемо Вам на досадашњој сарадњи и желимо Вам много среће у животу и будућем послу“, честитка је коју је јуче поштар донио на адресе двадесетак сад већ бивших радница предузећа „Никола Тесла“ пословна јединица Билећа. Откази су стигли за Билећанке које су се помириле са изгубљеном мукотрпном и тешком борбом, уздају се у Божију помоћ и надају неком бољем послодавцу гдје ће повратити достојанство које им је у овој фирми кажу уништено.

Оне које нису добиле рјешење о раскиду радног односа, уз срдачну честитку, надају јој се ускоро јер су сигурне да их директор и његови сарадници нису заборавили. Неправда је учињена, да ли ће се исправити не знају али знају ко је за све ово крив.

Не могу се похвалити помоћи коју су им пружили надлежни. Кажу јесу обећавали али испунили нису. И данас су се хватале за сламку спаса, звали билећке функционере начелника и предсједника СО и њихове помоћнике и сараднике али њихов вапај нико чуо није. Звале су и народног посланика али опет безуспјешно.

Биро је следећа дестинација, кажу вриједне су неће им дјеца бити гладна сналазиће се на све начине. У разговорима са женама које су још увијек на радном мјесту потврђено нам је да тренутно шије између 50 и 60 жена. Још увијек запослене у шали кажу – видимо се следећег мјесеца. Више погледајте у нашој емисији Глас Херцеговине

Извор: Херцег.тв / Бојан Носовић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар