Представљена књига „Историја Републике Српске“

  • У Бањалуци представљена књига „Историја Републике Српске“. Дело одговор на кампању против РС

04-Promocija-knjige-Istorija-R_620x0

КЊИГА „Историја Републике Српске“ је важан научни документ који читаоцима доноси важне чињенице и податке из историје настанка и развоја Српске! Значајан део књиге посвећен је борби српског народа за одбрану његових суверених права, стварања Српске, а долази у време отворене кампање против уставне позиције РС.

Ово су у уторак у Бањалуци изјавили председник РС Милорад Додик и историчар Чедомир Антић приликом представљања ове књиге која је, како су навели, целокупан документ о стварању РС.

– Захвалан сам ауторима, историчару Антићу и професору Ненаду Кецмановићу, који су до краја истрајали у реализацији ове идеје – рекао је Додик.

Додао је да је књига урађена као заједнички пројекат институција РС и аутора, у 300 примерака, у квалитетном повезу, са идејом да се дистрибуише свим значајним институцијама.

ГЕНОЦИД

Посебан сегмент књиге посвећен је Првом и Другом светском рату, затим геноциду који је извршен над српским народом током Другог светског рата.

На питање да ли ће се књига наћи код српских представника у заједничким институцијама БиХ, Додик је рекао да се историја не може посматрати на тај начин.

– Ово је наша историја, део нашег учешћа у заједничким институцијама и наравно да ће ово бити и у свим кабинетима српских представника у заједничким институцијама – нагласио је Додик.

Антић је истакао да је на књизи рађено 14 месеци, те да су припреме трајале две године.

На књизи чије је издавач Српска књижевна задруга, радило је 16 историчара и других научника из РС и Србије.

– То је прецизно рађено издање, са 190 фотографија, илустрација и репородукција, те 44 новоизграђене карте везане за разне историјске епохе – објаснио је Антић.

Извор: Новости.рс / М. Филиповић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар