Познати добитници књижевне награде „Извор“

  • На седми конкурс за књижевну награду „Извор“ за најљепшу пјесму и најљепшу причу о завичају, који су Представништво Републике Српске у Србији и Фондација Радост из Београда расписали јануара 2019. године, стигло је 59 пјесама и 21 прича.

Жири је радио у саставу: Марија Пргомеља, прошлогодишња добитница награде за причу, Ранко Павловић из Републике Српске и Милан Михајловић из Србије, Косово и Метохија.

Једногласном одлуком жирија књижевну награду ИЗВОР за најљепшу пјесму о завичају 2019. године добио је Горан Врачар за пјесму „За мрву среће“, а књижевну награду ИЗВОР за најљепшу причу о завичају 2019. године добио је Велимир Савић за причу „Мријест“.

У ужи избор за награду жири је уврстио пјесме (имена аутора по азбучном реду): Жељке Аврић (Земна песма), Горана Врачара (За мрву среће), Вјере Гаровић (Призренска свила), Боре Граховца (Епитаф), Огњена Кандића (Херцеговина) и Миленка Шарца (Врати се) и приче: Вере Басор (Ђедовина), Јовице Ђурђића (Море звезда), Саве Гуслов Марчета (Косиних деветнаест синова), Ратомира Мијатовића (Јарам), Глигора Муминовића (Завичајне слике и везе) и Велимира Савића (Мријест).

Уручење награда биће у свечаном салону Удружења књижевника Србије у четвртак 5. децембра у 12 сати.

Извор: zrnov.rs

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар