Подршка руској браћи из Требиња (ФОТО)

 • „Ноћни вукови“ РС и неформална група грађана у Требињу су мирном шетњом пружили подршку браћи у Русији.

Горан Тадић, предсједник Ноћних вукова истакао је да смо ми и Руси један народ те да су свјесни шта се дешава у Украјини.

„Врло добро знамо шта се дешава и због чега је дошло до овога у Украјини“, истакао је Тадић и додао да смо увијек били и да ћемо увијек и бити уз наш братски руски народ.

Због актуелне ситуације са Русијом и Украјином Tребињци су са Ноћним вуковима из РС лаганом шетњом, од споменика Луке Вукаловића до платоа испред Kултурног Центра, на овај начин показали солидарност према браћи Русима.

Не знамо зашто су Ноћни вукови одлучили баш из Требиња да пошаљу поруку подршке, али можемо да претпоставимо да ће из нашег града бити и најљепша порука, а да је њихов долазак био на радост и бројних Требињаца говоре и фотографије бројних суграђана који су им се радо прикључили.

До окупљања и лагане шетње, како смо чули, дошло је спонтано.

 

ИЗВОР: ХЕРЦЕГ ТВ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
 1. Реља Reply

  Поздрав за русо-славенофилске Требињце! Иначе eкстремни фанатизам, сатанизам у пуном je погону на Западу, ништа ново. Западни екстремисти, одређени богатуни, олигарси, државници, политичари и њихови бројни послушници, којих је много и у Београду (пре свега мисли се на Нато лобисте, угл. комунистичких корена) су спремни да противника убеђују и у такве тривијалности типа да 2+2 нису четири. То је већ знак озбиљног здравственог, умног поремећаја. То је један заиста тежак проблем. Ради се о крајње неправедним, неморалним лицима, атеистима, луциферских убеђења, спремних да своје личне интересе бране до задњег правдо- и истино- љубивог, верујућег човека!
  Они управљају главним медијима не само на западу него и у поданичким државама света. Гро не само тамошњег капитала у њиховим је рукама што је такође велики проблем. Зло као и свако раније зло, а којега је било премного у историји ове цивилизације, у бити почива на крајњој неправди и то је његово главно оружје, али и смртна му слабост, опасност, а чега је можда подсвесно свестан! Не треба заборавити да је Божја сила не само у његовој снази него првенствено у правди. Правда је та која у крајности, Божјом промишљу спасавала верног човека и човечанство из бездана у које је често упадало. Тако му је суђено. Тако ће бити и овај пут! У то не треба да сумња праведан, боговерујући човек!
  Ова руска војна интервенција у Украјини је био једино могући одговор РФ на бројне акумулиране неправде које су у континуитету спроводе над тамошњим народом нарчито у задњих 8 година када је у противуставном државном удару, 2014., смењен легално изабрани председник В. Јанукович. Удар је организован од западних држава на челу са САД а спровеле су га украјински нацистички превратници и сарадници им.
  Неправду су прво починили шестоколонаши (Лењин, Троцки и комп. који су напали њихову домовину Царску Русију изнутра, а већ од Немачке, АУ, Турске нападнуту извана у 1. Св. рату) бољшевички, злонамерни карто- и етно- графи у време револуције 1917.-’19.г.. Они су не поштујући: етнографски, географски и др. принципе Русију изделили на бројне републике (будуће новонастале државе), аутономне области, покрајине. Укинули су дотадашње губерније.
  Нови украјински властодршци П. Порошенко (2014.-2019.) па В. Зеленским (2019.-) погоршали су ионако тешко стање по руски народ забрањујућиу му матични језик, писмо, културне манифестације итд.. На посебном се удару нашао руски народ у Донбасу који је непрекидно од 2014. г. изложен неразумном убилачком гранатирању. Узнемиравању од злогласног десног, нацисектора Украјине. Порошенко те Зеленски и сарадници ништа нису, а морали су јер су као потписници били обавезни, урадили на Минским споразумима.
  Било како било правда је сигурно на страни тамошњег руског становништва и њиховог заштитиника руске матице! Са вером у Бога нека правда победи, па ком’ опанци а ком’ обојци!

Оставите коментар